zondag 6 december 2009

Kipcocktail en kippenragout.

Gisteravond vierden we met mijn ouders en broer Sinterklaas. Eerst kwamen ze gezlelig mee eten en daarom maakte Cassie kipcocktail als voorafje en als hoofdgerecht kippenragout. Dus moet er eest kip worden gekookt

Door de kippenragout moeten champignons, dus die moeten gesneden worden.

En gekookt worden.

De gekookte kip wordt gesneden.

De kipcocktail wordt in glazen gedaan en in de koeling gedaan. Door de gekookte en daarna gekoelde kip zitten partjes manderijn en wiskey-cocktailsaus. Nadat de glazen gevuld zijn gaan ze weer in de koelkast.

Cassie roert en roert om de ragout goed te krijgen. Dat schijnt een nogal lastig klusje te zijn want als je ook maar iets teveel of te weinig van een ingredient hebt, komt het dus niet goed. Dus tip van de week: koop veel kippenbouillionblokjes!

Hier een blik in de pan en toen ik dit zag, hoopte ik alleen maar dat het goed kwam...

De pasteibakjes gaan de oven in.

We zitten startklaar. De kipcocktail is geserveert, en smaakte echt heerlijk! En uiteraard hoort er wat geroosterd brood bij, met wat boter.

Mama schept de ragout in de pasteibakjes. Ik zit na een bakje al vol, maar Vincent at er wel 4 op!! De bikkel!

Het nagerecht: Chocolade ijstaart met stukjes sinasappel.

1 opmerking:

marian zei

voor de kok een keer HOERA HOERA, het was heerlijk, en een gezellige sinterklaas gehad!!